Bemutatkozik a változtatható dőlésszögű trapéz kanál

Januárban a Facebook-on már adtunk egy kis betekintést legújabb fejlesztésünkbe, és minket is meglepett, milyen pozitív fogadtatást kapott a posztunk. A nagy érdeklődésre való tekintettel itt az ideje, hogy közelebbről is bemutassuk a változtatható dőlésszögű trapéz kanalat!

A trapéz kanálról röviden

A trapéz kanál kifejezetten árokásásra szolgál, segítségével az árok készre alakítható, nem igényel további megmunkálást. A leggyakoribb dőlésszögek, amelyben kapható a 27° (1:2), 30°, 34° (1:1,5), 45° (1:1) és a 60°.

A standard kivitelű kanál oldalának dőlésszöge fix, így egy trapéz kanállal egy adott dőlésszögű árok alakítható ki kényelmesen. Abban az esetben érdemes tehát a fix kivitelt választani, amennyiben egy adott munka olyan hosszú, hogy kitermeli a kanál költségét.

Mi a helyzet, ha nem mindig ugyanolyan árok készül a kanállal?

Mindennapos helyzet az, hogy a terveken éppen olyan dőlésszögű árok van, amellyel nem rendelkezünk. Legújabb fejlesztésünk pontosan erre a problémára kínál megoldást. Miért is kellene több különböző kanálba beruházni, ha különböző dőlésszögű árkot akarunk ásni?


A trapéz kanál dőlésszöge 27-60° között variálható

Az állítható trapéz kanál oldallemezének dőlésszöge 27°, 30°, 34°, 40°, 45° és 60°-ra állítható, így a munka hatékonyan végezhető ugyanazzal a szerelékkel az egész keskenytől a szélesebb árok kialakításig.

Az oldalak állítása kézzel történik, rögzítő csapok áthelyezésével.
Más gyártók hasonló termékeihez képest a mi trapézkanalunkban nincs olyan alkatrész amelyet egyes szögállásnál ki kell venni és valahol eltárolni, amíg meg nem változtatjuk a dőlésszöget. Mint tudjuk, ezek az alkatrészek vesznek el leghamarabb.

Miért van szükség a szárnyakra?

Az elsőre kicsit furcsának tűnő kialakítás mögött is átgondolt tervezés rejlik. Azért van szükség a hosszú vágóélekre, mert így a legkisebb, 27°-os szögben a vágóélek magassága pontosan megegyezik a kanáltest magasságával.

A változtatható dőlésszögű trapézkanál asszimetrikus árkok ásására is alkalmas

Praktikus megoldás asszimetrikus árkokra

A változtatható dőlésszögű oldallemezeken felül az új trapéz kanál funkcionálitását erősíti, hogy az egyes oldalak dőlésszöge külön-külön is variálható, így az utóbbi években a kivitelezési terveken egyre gyakrabban szereplő asszimetrikus árkok ásására is alkalmas.

Hírlevél feliratkozás

Üzenetét sikeresen elküldtük

Kollégánk hamarosan felkeresi Önt a megadott elérhetőségek egyikén.

Bezárás