Kotrógép kanalak pozícionálása – Gyorscserélőbe épített billentő-forgó rotátor

Kotrógép kanalak billentésével-forgatásával foglalkozó cikksorozatunkban az utolsó részhez érkeztünk: a harmadik részben a gyorscserélőbe épített billentő-forgó rotátort mutatjuk be.

Fontosnak tartjuk, hogy részletesen foglalkozzunk a kanálmozgatásra elérhető alternatívákkal, mert ügyfeleink számára a földmunkagépek és egyes szerelékek maximális kihasználhatósága egyre fontosabb. A gyorscserélőbe épített billentő-forgó rotátorral pedig mind munkagépünkből, mind szerelékünkből a maximumot hozhatjuk ki.

Cikksorozatunk első részében a kanálba épített rotátorról írtunk.

Cikksorozatunk második részében a gyorscserélőbe épített billenő rotátorról írtunk.

Hogyan működik a billentő-forgó rotátor és melyek az előnyei?

A gyorscserélőbe épített billentő-forgó rotátor annyiban növeli meg a kanál mozgathatóságát a billentő rotátorhoz képest, hogy nemcsak a gémtől oldalirányban képes a kanalat billenteni, de a gém tengelye mentén 360°-ban meg is forgatja azt. 

A billentés a gém hosszanti tengelyére merőlegesen történik

 

A forgatás a gém hosszanti tengelye körül 360 fokban történik

 

A billenthető-forgó rotátoros gyorscserélővel a két mozgás egyszerre is kivitelezhető

Az eszköz vezérlése a gyorscserélőhöz hasonlóan a fülkéből történik.
Az előnye az, hogy teljes 3 dimenziós mozgást tesz lehetővé. A könnyű és pontos pozícionálás miatt olyan, mint ha egy emberi kéz csuklója kerülne a gém végére.

A gyorscserélőbe épített billentő-forgó rotátor legfőbb előnyei

A gyorscserélőbe épített billentő-forgó rotátorral valamennyi gyorscserélővel kompatibilis szerelékünk mozgatása többdimenzióssá válik. Akkor érdemes az eszközbe beruházni, ha maximálisan szeretnénk kihasználni a gépünk és szerelékeink adta lehetőségeket, és gyakra dolgozunk kifejezetten precíz mozgatást igénylő, komplikált feladatokon.

Gyorscserélőbe épített billentő-forgó rotátor kompatibilitása

A gyorscserélőbe épített billentő-forgó rotátor valamennyi, a gyorscserélővel kompatibilis szerelékkel használható, többek között mélyásó kanállal, iszapoló kanállal, trapéz kanállal és univerzális kanállal.

 

Hírlevél feliratkozás

Üzenetét sikeresen elküldtük

Kollégánk hamarosan felkeresi Önt a megadott elérhetőségek egyikén.

Bezárás