Lemezmegmunkálás

Teljeskörű lemezmegmunkálás és kopásálló lemezek a FAMO-tól

Bánya- és munkagép szerelékek gyártására szakosodott műhelyünk gépparkján teljes körű szolgáltatást kínálunk, amennyiben megmunkált, beépítésre előkészített lemezekre, vagy akár bérmunkában lemezmegmunkálásra van szüksége.

Mi a FAMO-nál One Stop Shop megoldást kínálunk ügyfeleink lemezmegmunkálási igényeire. 2000 X 6000 mm-es táblaméretig legyen szó vágásról, fúrásról, hajlításról, vagy épp menetmegmunkálásról, forduljon hozzánk bizalommal!

PLAZMAVÁGÁS

LÁNGVÁGÁS

FÚRÁS

LEMEZHAJLÍTÁS

HEGESZTÉS

MENETMEGMUNKÁLÁS

Az utóbbi 20 évben terjedtek el az építő és bányászati iparban a kopásálló lemezek (mint pl. a HARDOX, XAR, QUARD), amelyeknek köszönhetően nagy mértékben növekedett az eszközök élettartama valamint csökkent az amortizáció és a szervizigény is.

Legyen szó kanálfelújításról, kopásmegelőző elemek beépítéséről, új kanál gyártásáról, kopásálló lemezeink 4 – 200 mm közötti vastagságban elérhetők, akár 400 HB, 450 HB, 500 HB keménységig. A megmunkálásához szükséges szaktudásunk, és professzionális gépparkunk az Ön rendelkezésére áll.

Plazmavágás

A legújabb fejlesztésű Hypertherm XPR300 típusú, 3D fejjel szerelt, CNC-vezérelt plazmavágó gépünkkel 50 mm anyagvastagságig vállaljuk lemez formák vágását, gyorsan és hatékonyan, legfeljebb 2000 - 6000 mm-es táblából, akár gyökelőkészítéssel is. A megnövelt vágási sebessége miatt különösen alkalmas kopásálló lemezek vágására, mivel a vágás környezetében kialakuló hőbeviteli zóna kevesebb, mint a felére csökken.

VvM3lNQMW9I
9SvZnlRfbvE

Lángvágás

50-100 mm lemezvastagságig az alapanyagokat CNC vezérelt lángvágó gépünkkel vágjuk a kívánt alakzatra, legfeljebb 2000 - 6000 mm-es táblából.

Fúrás

Sugárfúró gépünkön speciális szerszámok állnak rendelkezésünkre a kopásálló lemezek fúrásához és süllyesztéséhez. Horizontális fúró-maró gépünk 1000 x 1100 mm asztallal rendelkezik, segítségével párhuzamos és egytengelyű furatokat pontosan tudunk kimunkálni.

kPN3n232qjg
nzPqpzHBFtc

Lemezhajlítás

400 tonna nyomóerőt előállító, CNC vezérelt élhajlító gépünk akár 4100 mm hosszban, 30 mm lemezvastagságig képes munkavégzésre.

Hegesztés

Több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezünk nagy anyagvastagságú lemezekből álló eszközök, például kanalak hegesztésében.

WAanTmA3eIM
Menetmegmunkálás akár kopásálló lemezhez is

Menet-
megmunkálás

Akár kopásálló lemezbe is vállalunk menetmegmunkálást! Minden szükséges szerszámmal rendelkezünk, akár 1 1/4 col méretű menetek készítéséhez.

Értékesítési munkatársaink

Kapcsolódó cikkek

Kanálfelújítással megelőzheti a munkálatok leállását Érdemes megelőző karbantartással elkerülni az elhasználódott szerelékek törését Itt a szezon vége és vele együtt a javítási időszak. Ilyenkor érdemes átnézni a gépeket, valamint elvégezni a szükséges javításokat. Ezen kívül ajánlott előre tervezni és ide időzíteni a kanálfelújítást, kopásmegelőzést és az egyéb szükséges megelőző karbantartásokat is. Bár előfordulhat, hogy most még éppen nem okoznak gondot, de a jövőre újrainduló munkákat lassíthatják, akadályozhatják a ...
Kopásmegelőzés: Hogyan tegyük tartóssá kanalunkat? A kopásmegelőzés egyszerűen arra szolgál, hogy a felhasználó a lehető legtovább problémamentesen üzemeltethesse rakodó vagy mélyásó kanalát, azaz a kanál minél később szoruljon karbantartásra. Erre többszintű megoldás létezik, például a kanál maga készülhet kopásálló lemezből, ezen túl pedig különböző védő elemeket szerelhetünk fel az eszközre. Ilyen elemek lehetnek: Kopásálló elemek típusai Miért van szükség kopásmegelőzésre? ...
famo-3d-plazmagep Megérkezett az erősítés – 3D vágófejjel szerelt plazmavágóval bővült a FAMO eszközparkja Az extrán kemény munkák elvégzése csak strapabíró szerelékekkel lehetséges, melyek gyártásához a legprecízebb berendezésekre van szükségünk. 100 millió Ft-os beruházás végére került pont idén februárban, amikor 2. műhelyünkbe új nagy teljesítményű CNC-vezérelt 3D fejjel szerelt plazmavágó gép érkezett. Használatával még a nagyobb vastagságú lemezek is pontosan és szép vágási felülettel készülnek. Így járul hozzá a ...
famo kanálfelújítás Lestrapált munkagép eszköze olyan lesz, mint újkorában – Kanálfelújítás a FAMO-nál Legyen bármilyen jó minőségű és strapabíró egy munkagép kanál, elkerülhetetlen hogy az intenzív és kemény munka során idővel az anyaga elkopjon és kisebb-nagyobb sérülések keletkezzenek rajta. Ebben az esetben vásárolhatunk új kanalat vagy dönthetünk úgy, hogy felújíttatjuk a régit. Legtöbb esetben a kanál szerkezeti adottságai és a kopás mértéke határozzák meg, hogy melyik lehetőség kedvezőbb ...
Kanál vágóél Előzze meg a bajt és cseréljen vágóélet időben! Ha túl későn cseréljük a vágóélet, akkor azt kockáztatjuk, hogy a kanál szerkezete is sérül. Túl korán cserélni viszont nem gazdaságos. Mire kell figyelnünk, hogy az élettartama alatt a maximumot tudjuk kihozni a vágóélből? Szakértőink most átadják az évtizedek során összegyűjtött tapasztalataikat a vágóélekről. Vágóél, fővágóél, kopóél: mi a különbség? Először is érdemes tisztázni a ...
Az egyes részek különbüző anyagból készülhetnek A markoló kanálhoz felhasznált anyagok Gondolkozott már azon, hogy milyen anyagokból készül a kotrógép kanala? Ebben a bejegyzésben a csapok, az élek és fogak anyagait mutatjuk be. Rögzítő csapok A kotrógép kanál rögzítő csapok általában hőkezelhető acélból készülnek. Főbb ötvözőként a króm-molibdén-acélok lehetnek jelen. A króm növeli a rozsdásodással szembeni ellenállást és a szilárdságot, míg a molibdén az erőért és ...

Hírlevél feliratkozás

Üzenetét sikeresen elküldtük

Kollégánk hamarosan felkeresi Önt a megadott elérhetőségek egyikén.

Bezárás