Bemutatjuk a nyitható rakodó kanalat: számos funkció egyetlen kanálban

4 illetve 6 funkció egyetlen kanálban

A nyitható rakodó kanalak rendkívül sokoldalúak, ömlesztett anyagoktól a sziklás anyagok rakodásáig számos dologra alkalmasak. Akár nagyobb köveket is meg lehet vele fogni, de a föld tolására, szintezésére is használható. Számos funkcióját elsősorban építkezési munkák során lehet kihasználni, de egyéb speciális területeken, pl. mezőgazdaságban is használják. Egyik legpraktikusabb tulajdonságuk, hogy magas ürítésű kanálként is alkalmazhatók. A mezőgazdaságtól az erdészetig számos iparágban megállják a helyüket.

A nyitható rakodó kanalak 4, illetve 6, funkcióra képesek:

Összegyűjtés

Magasürítés

Simítás, szintezés

Tolás, dózerelés

Ürítés, visszatöltés

Anyagok megfogása

 

Teleszkópos és csúszókormányzású rakodókhoz a 4 az 1-ben kanalat, míg kotró rakodókhoz a 6 az 1-ben kanalat ajánljuk. A 6 az 1-ben kanál annyival több a standard nyitható kanálnál, hogy a felső részére lehajtható emelővilla kerül, mellyel lehetőség nyílik raklapos áruk kezelésére is.

2018 óta a nyitható rakodó kanalak bővített kínálatából válogathat a FAMO-nál, melyek közül biztosan megtalálja munkagépe számára a legmegfelelőbbet. A nyitható kanalakat számos szélességben lehet rendelni, illeszkedve a munkagép szélességéhez vagy az elvégzendő feladathoz. Szállítható körömmel, vagy kopóéllel.

További termékinformációkat itt talál.

Így tartsa karban nyitható rakodó kanalát

Természetesen mint mindegyik munkagépkanalat, a nyitható kanalat is időnként javítani kell. Az intenzív igénybevételnek köszönhetően az alsó lengő, vagy a hátsó tolórész is elkophat. Ezeket azonban külön kell kezelni.

Elkopott tolórész esetén…

A hátsó tolórész többnyire földkopásban, dózerolásban kophat el. Ha csak a vágóél kopott, az költséghatékonyan cserélhető és rövid határidővel szállítjuk. Ügyeljen rá, hogy még időben cserélje a vágóélt, mielőtt a tolórész is kopásnak indul, és azt is cserélni kell! Ennek javítása már jelentősebb költségekkel jár.

Elkopott lengőrész esetén…

Ha a lengőrész kopásnak indul, az elvékonyodó anyag miatt az egész szerkezet szilárdsága csökken. Előfordulhat ilyenkor, hogy a lengőrész elgörbül, ha egy nagyobb tárgyat fog meg a kezelő. Ekkor a kanál már nem fog tökéletesen zárni, manuális kiegyengetés után sem, mivel a gyengülés a szerkezetben történt. A következő nagyobb anyag megfogásánál a lengőrész ismét el fog görbülni. Ilyenkor az egyetlen megoldás a teljes kopásnak kitett rész cseréje.

A FAMO-nál ehhez 450HB kopásálló anyagot használunk fel. Ez az anyagminőség mind szerkezeti szilárdság, mind kopásállóság tekintetében meghaladja az eredeti gyári specifikációt. Annak érdekében, hogy a kanál szerkezeti szilárdságát tovább növeljük, a kopásálló lemezt meghajlítjuk. A kanalat szükség szerint körmökkel vagy csavarozható vágóéllel szereljük fel. Így a kanál merevebb, tartósabb és kopásállóbb lesz, mint új korában.

 

Cégünk a kialakult korona-vírus helyzetben továbbra is működik, dolgozunk, gyártunk, igyekszünk a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani. Amíg kormányzati utasítás nincs az ellenkezőjére, nyitva vagyunk.

 

Részletekről érdeklődjön üzletkötőinknél!

Hírlevél feliratkozás

Üzenetét sikeresen elküldtük

Kollégánk hamarosan felkeresi Önt a megadott elérhetőségek egyikén.

Bezárás