Így zajlik az egyedi munkagép kanalak gyártása

Az építőipari- és bányászati piac fejlődésének egyik velejárója, hogy a géptulajdonosok egyre pontosabban tudják, hogy számukra mi a legmegfelelőbb eszköz. Azt tapasztaljuk, hogy a standard kivitelű kanalak mellett egyre többen élnek az egyedi munkagép kanál gyártás adta lehetőségekkel. 

A FAMO erőssége, hogy a munkagép kanál és szerelék gyártás területén szerzett három évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően rövid idő alatt el tudunk készíteni egyéni igények szerint gyártott eszközöket. 

Ebben a cikkünkben megnézzük, hogy mikor lehet szükség egyedi kotró- vagy rakodógép szerelékre, továbbá bemutatjuk az egyedi kanálgyártás során leggyakrabban felmerülő szempontokat és az egyedi tervezésű munkagép kanalak gyártási folyamatát. 

Változtatható dőlésszögű trapézkanál

Saját tervezésű és gyártású változtatható dőlésszögű trapéz kanalunk

Mikor lehet szükség egyedi munkagép kanalakra? 

A munkagép tulajdonosok a standard kivitelű kanalak esetében behatárolt választékból tudnak válogatni, melyek nem minden esetben illenek a változatos munkakörülményekhez.

Akár kotrógép, akár rakodógép kanálról legyen szó, a FAMO-nál bármilyen elképzelés szerint le tudjuk gyártani az egyedi igényeknek megfelelő szereléket.

Korábbi cikkeinkben írtunk arról, hogy a kotrógép és rakodógép kanalakat milyen szempontok szerint célszerű kiválasztani. 

Milyen jellemző egyedi igényekkel találkozunk?

Speciális méret – Ügyfeleink körében legnépszerűbb egyedi szerelék a szabványtól eltérő méretű munkagép kanál. 

Speciális feladatok elvégzése – A legkülönfélébb feladatokra készítettünk már kanalat az évek során, melyekre hozunk néhány példát:

  • víz alóli kotráshoz furatolt kanáltest kopásálló anyagból,
  • közművek alatti munkákhoz nyújtott kanáltest,
  • finom anyagok rakodásához tolózáras gabonakanál.
  • Asszimetrikus profilkanál, nem szimmetrikus árokprofilok kialakításához.

Speciális kiegészítőkkel való felszereltség – A leggyakoribb kiegészítők mellett (kanálköröm, vágóél, kopásálló lemezek) egyre gyakrabban merül fel az igény precíziós munkához szükséges kiegészítőkre:

 

 

Többek között olyan egyedi szerelékek és munkagép kanalak gyártását is vállaljuk, mint a gabona tolólap, tolózáras rakodókanál, hótoló, tuskózó és síncsipesz

Egyedi gépelemek, munkagép kanalak, szerelékek gyártása a Famo-nál

Rengeteg szerelék, kiegészítő kapható munkagépekre, ám ezek felfogatásához speciális adapter szükséges. 

Sok egyedi szerelék gyártásával bíznak meg minket ügyfeleink. Például: gabona tolólap, hálókiemelő, tuskó kiszedő, síncsipesz, hótoló stb.

Célunk, hogy az egyedi szerelékek gyártása során átfogó és ügyfélközpontú szolgáltatást nyújtsunk a legmagasabb minőségben. Az egyedi munkagép kanalak kivitelezése teljes mértékben az üzemünkben történik, beleértve a 

  • tervezést, 
  • alkatrészek gyártását
  • és az összeszerelést.

Mérnökeink számára az egy fedél alatt történő innovatív gyártástechnológia lehetővé teszi, hogy legyártsuk a legmerészebb elképzeléseknek megfelelő kanalat vagy szereléket, akármilyen egyedülálló probléma megoldásáról legyen szó. Célunk az, hogy a gyártási folyamatok optimalizálásával az egyedi szerelékek a lehető leghamarabb odaérjenek a megrendelőhöz.

Ezt a szemléletet igyekszünk speciális szerelékeink fejlesztése során is érvényesíteni, mint a rostakanál, állítható trapézkanál, vagy mozgatható kivitelű kanalaink.

Egyedi munkagép kanál gyártás folyamata 

Az egyedi kivitelek gyártása során a legfontosabb, hogy pontosan megértsük, miért van szükség különleges megoldásra, miért kell a standard kivitelek helyett valami szokatlan megoldással előállnunk.

1.lépés: A felelős értékesítőnk egyezteti az ügyféllel a felmerült igényt és a lehetséges megoldást.

2.lépés: A paraméterek alapján mérnökeink számítógépes tervező program segítségével elkészítik a szerelék 3D modelljét.

gyorscserélő 3D tervezése

Egyedi tervezésű gyorscserélő 3D modellje

3.lépés: A gyártás megkezdése előtt a tervet egyeztetjük az ügyféllel, hogy az pontosan megfelel-e az elképzeléseinek.

4.lépés: Amennyiben a megrendelő elégedett az eszköz terveivel, mérnökeink kialkatrészelik a kanalat vagy szereléket, megtervezik az alkatrészeket.

5.lépés A szükséges lemezeket CNC vezérelt plazmavágó vagy lángvágógéppel kivágják, majd azt 400 tonnás CNC éljhajlítónkkal szükség szerint megmunkálják.

6.lépés: A forgácsoló műhelyben elkészülnek a szükséges furatok és forgácsolt alkatrészek. A furatolást egy idén munkába állított horizontális fúróval végezzük, amivel a hossztengelyi furatok pontosan kialakíthatók.

7.lépés: Amint minden alkatrész elkészült, kezdetét veszi az összeállítás. Majd az összeállított munkadarabot a hegesztőkollégák készre hegesztik. 

8.lépés: Az elkészült szerelékre felkerül a FAMO logo, majd lefestjük. Végül egy utolsó minőségellenőrzés után felkerül egy egyedi termékazonosító plakett, és az eszköz szállításra kész.

Ha egyedi munkagép kanálra vagy szerelékre van szüksége, forduljon hozzánk!

Amennyiben egyedi igények szerint készített kanálra vagy szerelékre van szüksége, vagy kérdései vannak a fent leírtakkal kapcsolatban, keressen minket bizalommal!

Hírlevél feliratkozás

Üzenetét sikeresen elküldtük

Kollégánk hamarosan felkeresi Önt a megadott elérhetőségek egyikén.

Bezárás