Így segíti a munkát az új fejlesztésű, tartós rostakanál

Kavics rostálása, bontott anyag válogatása, kövek és talaj szétválasztása: a rostakanál egy új, javított kiadású verzióját mutatjuk be, mely jobb rostálást és kopásállóságot biztosít. A termék az összes elterjedt géphez használható, 0-tól akár 50 tonna teherbírásig.

Tartalomjegyzék

Hatékony rostakanál keresztben szerelt kopásálló rostákkal

A rostakanál elsődleges alkalmazási területe a bontási és újrahasznosítási ipar. De nagy hasznunkra lehet ez a kanál minden olyan munkafolyamatban, ahol az anyagot elő kell válogatni. A tájépítészetben vagy a mezőgazdaságban is szerepe van a rostakanálnak, például répa és burgonya válogatására és rakodására is alkalmas.

Elkészült az új rostakanál
Elkészült az új rostakanál

A kanál korábbi kialakítása nem vízszintes hanem függőleges rostákkal volt szerelve. Ebben a kialakításban a lángvágott rostalemezek kopása hosszú távon problémát okozhatott. Az új verziót lekerekített kopásálló rosta profilokkal szereljük, melyeket keresztben építünk be. A vásárlói visszajelzések alapján kijelenthetjük, hogy a kerek keresztmetszetű profilok jelentősen megnövelik a rostálás hatékonyságát. Jobban eloszlik a kanálban a rostálandó anyag.

A felhasználók arról számolnak be, hogy a kanál által felvett és kezelt szűrt anyag elkezd “gurulni” a lekerekített rudakon. Így csúszás helyett átfordul, ami kisebb kopási igénybevételt jelent a kanálban.

Meghatározzuk rosta profilok távolságát a rostálandó anyag méretének megfelelően. Méretre vágjuk, alacsony hőbevitel és mikroszerkezetre gyakorolt hatás mellett. Keresztirányban beépítjük a kanálba. Az ügyfél kívánságától és az alkalmazástól függően a profil a rúdvégeknél a kanáltest oldalába lehet süllyesztve. A különleges kialakítású kopásálló rostaprofil a kanál gyártási folyamata után is tökéletesen edzett marad.

Ezek biztosítják a kanálszerkezet kopásállóságát, még a legkeményebb alkalmazásokban is.

Ezt nyújtja a Famo rostakanál

A termék felhasználási területe kulcsfontosságú a kanál kialakítása során. A rostakanál minden paramétere, mint például a rostaprofil mérete és a profilok közötti távolság, az alkalmazási területhez, valamint magának a kotrógépnek a súlyosztályához is igazítjuk.

A kanál méretétől függően akár nagy mennyiségű anyag átszűrésére is kiváló megoldás. Az átszűrés sűrűsége a rosták számától függ, ami gyártáskor beállítható. A rostakanál 500 HB keménységű vágóéllel rendelkezik, de igény szerinti megerősítések választhatók, például CombiParts® svéd körömrendszerrel és/vagy különféle kanálvédő kopóelemekkel.

500HB keménységű vágóéllel szerelt rostakanál
500HB keménységű vágóéllel szerelt rostakanál

A gép rugalmas kihasználásához gyorscserélőt ajánlunk mellé, így könnyen lehet kotrás és rostálás között váltani. Az új kialakítás jól szerepel a munkaterületen, erősebb, de könnyebb szerkezet és az ára is kedvezőbb, de egyedi rendelésre továbbra is elkészítjük a régi verziót.

A Famo Kft. támogatja a megrendelőit széleskörű tapasztalatával, számtalan építési megoldás terén, amelyeket a magyar nyelvterület egészére szállít. Ezek kívül egyedi ügyfél igények alapján is fejlesztünk terméket.

Szakértő kollégáink egyedileg tervezik meg, az adott géphez és feladathoz méretezik a tökéletes rostakanalat. Amennyiben Ön is szeretne tartós megoldást a rostálást igénylő, kotró feladatokra, keresse üzletkötő kollégáinkat bizalommal.

Hírlevél feliratkozás

Üzenetét sikeresen elküldtük

Kollégánk hamarosan felkeresi Önt a megadott elérhetőségek egyikén.

Bezárás