Mindent a vágóélről

Személyre szabtuk a vágóél árakat! Számolja ki kalkulátorunkkal, mennyibe kerülne az Ön gépéhez tökéletesen illő vágóél vagy kopóél!

Kalkulátorunkkal pár kattintással azonnal megkaphatja személyre szabott ajánlatát és rögtön le is adhatja rendelését. Akkor se csüggedjen, ha nem találja a megfelelő méretet vagy speciális kivitelt! Keresse bizalommal kollégáinkat, bármilyen egyedi specifikációjú vágóélt korrekt áron legyártunk Önnek. Előregyártott egy- vagy kétélű vágóéleinket méretre vágjuk, marjuk, fúrjuk, süllyesztjük, így bármilyen kereskedelmi forgalomban kapható kötőelem előkészítését meg tudjuk oldani, akár négyzetes-süllyesztett furatot is, egyedi igényei szerint.

Vágóéleinket speciálisan edzett 500 HB keménységű acélból, vagy 450 HB kopásálló lemezből gyártjuk, melyek extrém igénybevételre lettek tervezve. Egy- és kétélű kopóélek széles választékát tartjuk készleten.

Vágóél kalkulátor

Kalkulátorunk kiszámolja, mennyibe kerül a szükséges vágóél a FAMO-nál!

1. Először válassza ki a vágóél típusát

2. Kérjük, adja meg az alábbi paramétereket


Szélesség mm (A) x vastagság mm (H)

Árajánlat

Összegzés


Vágóél típusa:

-

Keménység:

-

Szélesség x Vastagság:

-

Vágóél hossza (mm):

-

Csavar átmérő coll (mm):

-

Csavarok (furatok) száma:

-


Nettó ár:

0 Ft

Bruttó ár:

0 FtAz adott paraméterek alapján ezt a személyre szabott ajánlatot kínáljuk Önnek.

A Megrendelő kitöltését követően a megrendelés gombra kattintva kollégáink rögtön értesülnek a rendelésről. Rövid időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot, egyeztetik a furatok pontos elhelyezkedését, elkészítik a díjbekérőt, majd elindítják a vágóél gyártását.

Megrendelő


  Amennyiben rendelkezik dokumentummal a gyártás, megrendelés pontosításához, kérjük töltse fel. Maximum feltölthető méret: 10 MB.  Mi a vágóél fő funkciója?

  Extra védelem a kanál szerkezetének

  A vágóél általában 500 HB keménységű hengerelt acélból vagy 450 HB keménységű kopásálló lemezből készülő alkatrésze a kanalaknak, melyek két fő célt szolgálnak. Egyrészről fontos szerkezeti elem. Ez a rész találkozik először az ásni, vagy rakodni kívánt anyaggal, ezért a szerkezetre ható legnagyobb dinamikus és koptató igénybevételnek van kitéve. Mivel a legnagyobb erőhatás a vágóélt éri, ezért itt rendkívül erősnek, de ugyanakkor rugalmasnak kell lennie. Fontos, hogy speciális, nagy kopásállóságú, ám mégis rugalmas anyagból készüljön, hiszen amennyiben túl rideg anyagot alkalmazunk, akkor egy nagyobb dinamikus erőhatás során egyszerűen ketté törhet.

  Másrészről a folyamatos igénybevétel miatt nagyfokú kopásnak van kitéve, ezért többnyire a kopóalkatrészek közé soroljuk. A folyamatos koptató igénybevétel hatására a vágóél elvékonyodhat, ekkor gyengül az egész szerkezet és könnyen eldeformálódhat a kanáltest. Ilyenkor vágóélcserére van szükség. Az időben elvégzett vágóélcsere megsokszorozhatja a kanál élettartamát! A vágóél szerepe új kanalak esetében az, hogy megóvja a kanál többi részét a kopástól. Használt kanalaknál pedig fontos szempont a vágóél meglévő vastagsága, amelynek a cseréjével visszaállítható a kanál korábbi szerkezeti szilárdsága.

  Könnyen cserélhető kopóalkatrész

  Ha a vágóél kopása jelentős, nem képes ugyanazt a munkát elvégezni, mint eredeti állapotában, ezért bizonyos időszakonként cserélni kell. Ha a vágóélünk alá kopóélet szerelünk, lerövidíthetjük a cserével járó állásidőt, hiszen a felcsavarozott kopóélet kevés szereléssel megfordíthatjuk, vagy cserélhetjük. Az alábbi videóban egy fővágóél cserét láthatunk, ahol az új vágóélet ráhegesztik a kanálra:

  Annak érdekében, hogy a lehető leghosszabb hasznos élettartamot biztosítsák vágóéleink, csak kiváló minőségű, speciálisan erre a célra nemesített acélötvözetekkel dolgozunk. Már a vágóél kialakításánál figyelünk arra, hogy a csere folyamatát megkönnyítsük, de a továbbiakban felsorolunk néhány szakértői tippet is arról, hogy mire érdemes figyelni.

  Homlokrakodó vágóél? Vagy csúszókerekes? Válassza a célnak megfelelő típust

  A lapos, él nélküli profilt általában hókotrókra, tolólapokra szerelik fel, hegesztett vagy csavarozható kivitelben, melynek a furatai lehetnek kerekek és szögletesek is.

  Az egyélű vágóél leggyakrabban hegesztéssel kapcsolódik a kanálba. Az él szélessége általában 16-50 mm között mozog. Szintén kerülhetnek rá furatok, amelyek köröm adapter, szegmens vagy kopóél felfogatását teszik lehetővé.

  Többféle vágóél közül válassza az Önnek megfelelő típust.

  A kétélű vágóél többnyire kotrók, dózerek vagy gréderek (más néven földgyaluk) szerelékeinek csavarozható kopóalkatrésze. Ha a dolgozó él elkopik, egyszerűen megfordítható a vágóél, mivel a furatok középen vannak elhelyezve. Furatok nélkül is rendelhető speciális felhasználásra.

  A félnyíl profilú vágóél csavarozható és hegeszthető kivitelben is elérhető. Rendszerint rakodókanalak gyors és egyszerű felújítására használják, ritkábban kotrógépeken is találkozni vele.

  A fogazott vágóél egy- vagy kétélű kivitelben, egyedi igények szerint rendelhető. A fogak sűrűsége standard méretek alapján készül, de egyedi paraméterek alapján is kivitelezhető. A speciális kialakítás kemény, nehezen áttörhető anyagokra van tervezve, mint a hó, fagyott föld vagy kavics, hogy a kemény igénybevétel mellett is tartós legyen.

  Minőségi, testreszabott vágóéle már pár munkanapon belül a műhelyében lehet

  A vágóélek darabolását programvezérelt láng- és plazmavágógéppel végezzük rajz, vagy mintadarab alapján. Használja kalkulátorunkat és kapjon egy azonnali becslést a kanalára tökéletesen illeszkedő vágóélre! Ha azonban valamilyen speciális kivitelre vagy méretre lenne szüksége, akkor se csüggedjen! Egyéb megmunkálás is kérhető, speciális furatok, menetek és élek kialakítását is elvégezzük. Hívjon minket bizalommal, egyedi igények és méretek alapján is gyorsan, rövid idő alatt belül legyártjuk és kiszállítjuk a megfelelő vágóélt.

  Ha nagy a sietség, rendeljen készletről!

  Az egyedi kivitelek gyártása mellett komoly vágóél készlettel is rendelkezünk. Raktárról azonnali gyorsasággal is ki tudjuk szolgálni egy- és kétűlű vágóélekből 12 mm- 50 mm vastagságig. Volvo homlokrakodókhoz vágóélkészleteket tartunk raktáron. Számos gréderhez szintén raktárról kínálunk haskéseket. Az első osztályú BYG vágóélek hivatalos forgalmazójaként biztosan megtalálja nálunk a megfelelő vágóélt Caterpillar dózeréhez, talajtömörítőjéhez, gréderéhez, szkréperéhez vagy rakodógépéhez. Hasonló gyorsasággal tudjuk kiszolgálni, ha Komatsu bulldózerhez, rakodógéphez van szüksége vágóélre. Válogasson kedvére az általunk forgalmazott vágóélek közül katalógusokból az oldal alján. Amennyiben adapterre és kanálkörömre is szüksége van, érdeklődjön értékesítőinknél a kompatibilitásról és csomagajánlatainkról!

  Csavarozható kopóél egy Komatsun

  Az alábbi képen egy példa látható csavarozható kopóélre

  Kimagaslóan kopásálló acél ötvözet a hosszú élettartam kulcsa

  A FAMO-nál csak a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozunk. Az 500 HB keménységű általunk alkalmazott kopásálló acélötvözetet nagy gondossággal választjuk ki, hogy ügyfeleink számára még a legextrémebb igénybevételek mellett is kimagasló élettartammal bírjon. A nemesített kopásálló acélok szilárdabbak, mint más acélok, ezért kisebb szelvényméretek mellett is bírják ugyanazt a terhelést, így csökkentve a berendezés súlyát. Ugyanakkor fontos, hogy az ötvözet rugalmas maradjon. Az optimális keménység és rugalmasság a precíz edzési eljárásnak köszönhető.

  A Famo vágóélek kimagaslóan teljesítenek és olyan terepen is megállják a helyüket, amelyet más vágóéleknek gondot okoz:

  • kemény agyag,
  • hó és jég,
  • összetömörödött talaj,
  • vulkanikus kőzet,
  • mezőgazdasági törmelék.

  A vágóél teljesítménye nemcsak az anyagtól függ

  A speciális acélötvözeten kívül más paraméterek is befolyásolják a vágóél teljesítményét, élettartamát. A vágóél szélessége rend szerint hozzájárul az élettartamhoz, mivel egy szélesebb vágóélen nagyobb a kopófelület, így hosszabb ideig használható, mielőtt elkopik. Például egy 200 mm-es vágóélen kétszer annyi kopóanyag van, mint egy 150 mm-esen viszont nem kerül kétszer annyiba. Érdemes ezt figyelembe venni, mivel a gyakori csere a kiesett munkaórák miatt sem költséghatékony.

  Így készül a személyre szabott vágóél

  Kopásálló lemezeink az EU legjobb gyáraiban készülnek és az extrém kopásállóságot ötvözik a nagyfokú rugalmassággal.

  Kopásálló lemezeink az EU legjobb acélgyáraiban készülnek, és az extrém kopásállóságot ötvözik a nagyfokú rugalmassággal. A lemeztáblából vágjuk ki a megfelelő méretű vágóélet, melyet fúrunk, süllyesztün vagy menettel látjuk el, és a megfelelő oldalon élezzük is. A furatok elkészítésekor nagyon fontos, hogy biztosan a megfelelő helyre kerüljenek és elkerüljünk minden lehetséges problémát a felhelyezéskor. Ebből adódóan kollégáink egyeztetik a furatok pozícióját, de hasznos információ lehet az is, ha a pontos géptípust ismerjük, amelyből már tudjuk a furatok elhelyezkedését.

  1. Ne becsülje alá a vágóél eredeti méretét!

  Gyakran találkozunk azzal a problémával, hogy a kopott fővágóél méretéből kiindulva rendelnek ügyfeleink cserét, amivel jelentősen alábecsülik a vágóél eredeti méretét. Javításkor így kisebb keresztmetszetű vágóél kerül fel, melynek az élettartama rövidebb és nem is olyan szilárd, mint az eredeti. Ha nem biztos a szükséges vágóél méretében, forduljon kollégáinkhoz bizalommal!

  2. Növelje a fővágóél élettartamát csavarozható kopóéllel

  A nagy mértékű koptató igénybevételnek kitett szerelékeken gyakori megoldás a csavarozható kétélű kopóél alkalmazása, amelynek a cseréje sokkal egyszerűbb, mint a behegesztett fővágóélé. Használjon csavarozható kopóélt, hogy a fővágóél élettartamát többszörösére növelje!

  Kapcsolódó dokumentumok

  Caterpilar dózer vágóélek dokumentum
  Caterpilar dózer vágóélek
  Caterpillar gréder vágóélek
  Caterpillar gréder vágóélek
  Caterpillar rakodógép vágóélek
  Caterpillar rakodógép vágóélek
  Caterpillar szkréper vágóélek
  Caterpillar szkréper vágóélek
  Caterpillar talajtömörítő vágóélek
  Caterpillar talajtömörítő vágóélek
  Komatsu bulldózer és rakodógép vágóélek
  Komatsu bulldózer és rakodógép vágóélek
  Volvo kerekes rakodó vágóél katalógus
  Volvo kerekes rakodó vágóél katalógus

   

  Kapcsolódó cikkek

  Érdemes megelőző karbantartással elkerülni az elhasználódott szerelékek törését Itt a szezon vége és vele együtt a javítási időszak. Ilyenkor érdemes átnézni a gépeket, valamint elvégezni a szükséges javításokat. Ezen kívül ajánlott előre tervezni és ide időzíteni a kanálfelújítást, kopásmegelőzést és az egyéb szükséges megelőző karbantartásokat is. Bár előfordulhat, hogy most még éppen nem okoznak gondot, de a jövőre újrainduló munkákat lassíthatják, akadályozhatják a ...
  Lestrapált munkagép eszköze olyan lesz, mint újkorában – Kanálfelújítás a FAMO-nál Legyen bármilyen jó minőségű és strapabíró egy munkagép kanál, elkerülhetetlen hogy az intenzív és kemény munka során idővel az anyaga elkopjon és kisebb-nagyobb sérülések keletkezzenek rajta. Ebben az esetben vásárolhatunk új kanalat vagy dönthetünk úgy, hogy felújíttatjuk a régit. Legtöbb esetben a kanál szerkezeti adottságai és a kopás mértéke határozzák meg, hogy melyik lehetőség kedvezőbb ...
  Előzze meg a bajt és cseréljen vágóélet időben! Ha túl későn cseréljük a vágóélet, akkor azt kockáztatjuk, hogy a kanál szerkezete is sérül. Túl korán cserélni viszont nem gazdaságos. Mire kell figyelnünk, hogy az élettartama alatt a maximumot tudjuk kihozni a vágóélből? Szakértőink most átadják az évtizedek során összegyűjtött tapasztalataikat a vágóélekről. Vágóél, fővágóél, kopóél: mi a különbség? Először is érdemes tisztázni a ...

  Hírlevél feliratkozás

  Üzenetét sikeresen elküldtük

  Kollégánk hamarosan felkeresi Önt a megadott elérhetőségek egyikén.

  Bezárás