Mindent a vágóélről

Mi a vágóél fő funkciója?

A vágóélek két fő célt szolgálnak. Egyrészről fontos szerkezeti elemei a kanálnak. A legnagyobb erőhatás a vágóélt éri, ezért itt rendkívül erősnek, de ugyanakkor rugalmasnak kell lennie. Másrészről a folyamatos igénybevétel miatt a vágóél kopik.
Amikor a vágóél már jelentősen elkopott és nem képes ugyanazt a munkát végezni, mint eredeti állapotában, akkor cserére szorul. Az alábbi videóban is egy ilyen cserét láthatunk, ahol az új vágóélet ráhegesztik a kanálra:

Így kerülheted el a hibát a vágóél cseréjekor

Gyakran találkozunk azzal, hogy a fővágóél méretéből kiindulva rendelnek ügyfeleink cserét, amivel jelentősen alábecsülik a vágóél eredeti méretét (ami már elkopott). Javításkor így a kisebb keresztmetszetű vágóél kerül fel, melynek az élettartama rövidebb és nem is olyan szilárd, mint az eredeti. Ha nem vagy biztos a szükséges vágóél méretében, fordulj kollégáinkhoz bizalommal!

Egyszerűbb csere csavarozható kopóéllel

A koptató behatások ellen gyakori megoldás a csavarozható kopóél, amelynek a cseréje sokkal egyszerűbb, mint a behegesztett fővágóélé. Segítségével a fővágóél élettartama többszörösére nyújtható.

Az alábbi képen egy példa látható csavarozható kopóélre

Minőség, rugalmasság és megbízhatóság a FAMO-tól

Te is belefáradtál már abba, hogy szinte ahogy felkerül a vágóél már cserélheted is le? Az az igazság, hogy sok használatban lévő vágóélt másodrendű forrásból szereznek be. Nem csoda, hogy az élettartama töredéke egy minőségi vágóélnek. Több mint 25 éves tapasztalatunk a szakmában a vágóélek gyártásában is megmutatkozik. Egyedi méretben és igények alapján gyártott vágóéleink nemcsak tovább maradnak élesek, de szerkezeti erejükkel a munkagépet is óvják a beérkező stressztől és hatékonyabbá válik a termelés. Egyszerűen kifejezve, kevesebb felújítás szükséges, így több idő jut a termelő munkára.

Vágóéleket egyedi méretben is gyártunk, de raktárról azonnali gyorsasággal is ki tudunk szolgálni. Az elsőosztályú BYG vágóélek hivatalos forgalmazójaként biztosan megtalálja nálunk a megfelelő vágóélet Caterpillar dózeréhez, talajtömörítőjéhez, gréderéhez, szkréperéhez vagy rakodógépéhez. Hasonló gyorsasággal raktárról tudjuk kiszolgálni, ha Komatsu bulldózerhez vagy Volvo kerekes rakodóhoz van szüksége vágóélre. Válogasson kedvére az általunk forgalmazott vágóélek közül katalógusból:

Caterpilar dózer vágóélek
Caterpillar gréder vágóélek
Caterpillar rakodógép vágóélek
Caterpillar szkréper vágóélek
Caterpillar talajtömörítő vágóélek
Komatsu bulldózer és rakodógép vágóélek
Volvo kerekes rakodó vágóél katalógus

Hírlevél feliratkozás

Üzenetét sikeresen elküldtük

Kollégánk hamarosan felkeresi Önt a megadott elérhetőségek egyikén.

Bezárás