2021-es fejlesztések a FAMO-tól, hogy könnyebben menjen a munka

Az építőiparban évről évre változik az elvégzendő munkák jellege, emiatt többféle szerelékre van szükség, amelyek gyakori váltogatása is egyre inkább a mindennapi munkafolyamat része. Ezen kívül a többirányú kanál mozgatásra is nő az igény, egyre többen keresik a szerelékek pontosabb pozícionálását lehetővé tévő eszközöket a piacon.

Ezeket a piaci igényeket folyamatosan figyelemmel kísérjük, így alapjaiban meghatározzák termékfejlesztésünk irányait. Jelenlegi, legfrissebb cikkünkben összeszedtük a tavalyi év legfontosabb termék- és gyártóeszköz-fejlesztéseit.

Az állítható dőlésszögű trapézkanál az utolsó simítások előtt a műhelybenAz állítható dőlésszögű trapézkanál az utolsó simítások előtt a műhelyben

Az év abszolút újítása: állítható trapézkanál

Az elmúlt évben igazán nagy sikert aratott a változtatható dőlésszögű trapézkanál, több különböző járatos szögű (külön-külön állítható oldalainak köszönhetően akár aszimmetrikus) árkok kiásására fejlesztettünk ki. Az állítható trapézkanállal az árok egyből készre alakítható, nincs szükség további utómunkára.

A trapézkanál rögzítő csapok segítségével állítható 27°, 30°, 34°, 45° és 60°-os szögekben. További előnye, hogy nincs olyan alkatrésze, amelyet a dőlésszög-változtatás során le kéne szerelni és eltárolni valahol, ahol elveszhet.

A trapéz kanalak svájci bicskája: nincs olyan járatos szögű árok, amelyet a segítségével ne tudna megoldani.

A 10 fokban bedöntött oldallemezek megkönnyítik a fal melletti munkavégzést az újratervezett iszapoló kanállalA 10 fokban bedöntött oldallemezek megkönnyítik a fal melletti munkavégzést az újratervezett iszapoló kanállal

Továbbfejlesztettük a rézsűkanalak kanáltestjeit

A tavalyi évben a rézsűkanalak iránti igény is jelentősen megnövekedett, ezért ügyfeleink visszajelzései alapján tökéletesítettük a rézsűkanalak kanáltestjeit. A fal melletti munkavégzés egyszerűbb elvégzéséhez a kanál oldalait – egy új gyártástechnológiai megoldással – 10°-kal bedöntöttük.

A víz alóli kotrási feladatok megkönnyítése érdekében a perforációkat kiszélesítettük, hogy a víz gyorsabban elhagyja a kanalat. A rézsűkanál palástlemezét hátsó simítóéllel látjuk el. A kanál hosszú élettartamát a kopásálló oldal- és fővágóél biztosítja. A kanálba munkahenger is építhető, amely lehetővé teszi a kanál billentését.

A munkahengeres gyorscserélőA munkahengeres gyorscserélő

Billenthető gyorscserélő kotró-rakodó gépekhez

2021-ben az időtakarékosság mellett a mozgathatóság is egyre fontosabb elvárás volt a kotró-rakodó szerelékekkel szemben. A gyorscserélőbe épített munkahengerrel két legyet ütöttünk egy csapásra, ugyanis míg a gyorscserélő a szerelékek gyors cseréjét-, a munkahenger a problémás helyeken történő munkavégzést könnyíti meg. A munkahengeres gyorscserélő a kanalak oldalankénti 40-40 fokos billentését teszi lehetővé hidraulikus tömlők használata nélkül. Szerkezetük egyszerű, ezért javításuk könnyen elvégezhető.

Azoknak a munkagéptulajdonosoknak alkottuk meg a munkahengeres billenthető gyorscserélőt, akiknek a rotátoros gyorscserélőnél kisebb billentési tartomány is elegendő, mert hasonló feladatok elvégzésére teszi alkalmassá a munkagépet, viszont közel feleannyi pénzért beszerezhető, ezért ár-érték arányban kitűnő választás.

Régi vs új rostakanál

A kanál teljes szélességében elhelyezkedő rostákkal az anyagok átszűrése gyerekjáték

Ráncfelvarrást kapott a rostakanál

A rostakanalat 500 HB keménységű vágóéllel és szintén 500 HB keménységű rostaprofillal láttuk el, ami lehetővé teszi az építőanyagok gyorsabb és hatékonyabb válogatását a helyszínen. A vágóélek minőségi svéd CombiParts körömrendszerrel lettek ellátva, valamint a kanáltest is masszívabb lett. A hosszabb élettartamért a kopásálló rostaprofil felel.

A rosták sűrűsége kifejezetten az adott munka elvégzéséhez választható, mellyel a kívánt rostázási feladat hatékonyan és könnyen elvégezhető. A kopásálló HB500 rostaprofilok a kanál fő rostálási irányára merőleges elrendezése maximálisan hatékonnyá, robusztussá és stabillá teszi az új rostakanalat. Az anyagáteresztőképességet jelentősen megnöveli a rostaprofil alakja és elrendezése, valamint annak minőségének kombinációja a hagyományos rostakanalakhoz képest. A rostakanál a többi kanálhoz hasonlóan egyedi igények szerint megerősíthető.

Az univerzális kanál a beépített munkahengernek köszönhetően billenthetővé válikAz univerzális kanál a beépített munkahengernek köszönhetően billenthetővé válik

Munkahengeres univerzális kanál fejlesztése: munkahengeres billentés

A kotrógépekhez gyártott univerzális kanálban a mélyásó kanál és rézsűkanál előnyeit ötvöztük. Kérésre le tudjuk gyártani körömmel felszerelt vagy köröm nélküli kivitelben, valamint csavarozható kopóéllel is. A kotrógépekre készített univerzális kanalak robosztus felépítése miatt kemény földmunkákhoz ideális választás. A hátrafelé szűkülő kanáltestnek és a beépített munkahengernek köszönhetően építkezéseken is rendkívül hasznos, mert megkönnyíti a szűk helyeken történő anyagmozgatást.

Gyártóeszközök fejlesztése

A géptulajdonosok munkáját megkönnyítő fejlesztéseink kivitelezése nem történhetne meg gyártóeszközeink fejlesztése nélkül, ezért a tavalyi évben gépparkunk újabb daruval bővült, amellyel a kanalak gyártás közbeni mozgatását már összesen 4 daru végzi. Ezen kívül a tavalyi évben érkezett hozzánk egy horizont fúró-maró gép és egy 3D-fejjel ellátott plazmavágó is.

Fejlesztések a FAMO-tól

Ha egyedi fejlesztésű termékeinkkel kapcsolatban bármilyen kérdése merül fel, forduljon területi képviselőinkhez bizalommal!

Hírlevél feliratkozás

Üzenetét sikeresen elküldtük

Kollégánk hamarosan felkeresi Önt a megadott elérhetőségek egyikén.

Bezárás