Érdemes megelőző karbantartással elkerülni az elhasználódott szerelékek törését

Itt a szezon vége és vele együtt a javítási időszak. Ilyenkor érdemes átnézni a gépeket, valamint elvégezni a szükséges javításokat. Ezen kívül ajánlott előre tervezni és ide időzíteni a kanálfelújítást, kopásmegelőzést és az egyéb szükséges megelőző karbantartásokat is. Bár előfordulhat, hogy most még éppen nem okoznak gondot, de a jövőre újrainduló munkákat lassíthatják, akadályozhatják a már majdnem elkopott alkatrészek. Hiszen a kopott részegység miatt a kanál előbb-utóbb törik vagy szakad. Ebben a cikkünkben beszámolunk:

Az év végi leállás előnyös időpont a megelőző karbantartásra

Többféle karbantartási ritmus létezik. Bizonyos alkatrészeknél, mint például a gépek motorja, hidraulikája, fontos a rendszeresség. A kopó eszközöknél, mint egy kanál, viszont előfordul, hogy addig használják míg teljesen el nem kopik.

Markolókanál komplex felújítás közben a FAMO-nál
Markolókanál komplex felújítás közben a FAMO-nál

Ez egy rizikós döntés, hiszen a kanál törése leállást okoz, kiesést a termelésből. Egy előre betervezett leállás idejét tehát érdemes előnyünkre fordítani és megelőző karbantartásra használni. A kanál felújításra például az év végi leállás tökéletes lehetőséget biztosít.

A gondtalan munka kulcsa a tökéletes állapotú gép és szerelék

Korábbi cikkünkben írtunk részletesen arról, hogy az élettartama alatt mikor, és mely esetekben érdemes felújítani a lestrapált munkagép eszközt. Ezzel megnyújtható a termék hasznos élettartama.

A FAMO-nál a kotró és rakodó kanalak felújítását mérettől és márkától függetlenül vállaljuk. Akár külön-külön, vagy a komplett felújítás részeként a következőket javításokat tudjuk elvégezni:

  • vágóél csere
  • kanálfog csere
  • elkopott palást cseréje
  • felfogatás csere

Az előzőek közül a vágóél a legkritikusabb elem. Ha az tönkremegy, a kanál szerkezete is sérülhet, ami pedig nem javítható. Előzze meg a bajt és cseréljen vágóélet időben!

Felújított kanálköröm
Felújított kanálköröm

Amennyiben a kanala ép, egyéb szerelékek és gépelemek javítását is vállaljuk. Időszakos, élettartam-növelő javítás mellett érdemes ezekre is gondolni és a leállási időszakban elvégezni. A kanál mellett a gémek javítását, csapszegek gyártását és elkopott béléslemezek pótlását is vállaljuk.

A FAMO mindig ügyfelei rendelkezésére áll

1. Helyszíni szemle

Díjmentesen végzünk állapotfelmérést akár az Ön helyszínén is. A felmérés után személyre szabott árajánlatot adunk, vagy amennyiben a javítás már nem éri meg, új kanál beszerzésére teszünk javaslatot.

2. Kanál elszállítás

Előzetes időpont egyeztetés esetén vállaljuk a szerelékek el- és visszaszállítását egyaránt. Természetesen telephelyünkön is leadhatóak az alkatrészek megelőző karbantartásra.

3. Átalakítás

Igény esetén vállaljuk a szerelék átalakítását is. Az Ön igényeihez igazítva új kopásálló elemekkel tudjuk felszerelni a kanalát. A gyorscserélő kopása esetén annak felújítását és átalakítását is vállaljuk.

Amennyiben szeretné tökéletes állapotú, munkára kész géppel kezdeni az új évet, keressen minket bizalommal. Kollégáink várják megkeresését!

Hírlevél feliratkozás

Üzenetét sikeresen elküldtük

Kollégánk hamarosan felkeresi Önt a megadott elérhetőségek egyikén.

Bezárás